h1

Kun kestävyys ei ollut koetuksella

sunnuntai, 21. Touko, 2006

Lauantaina jotkut istuivat televisiovastaanottimiensa ääressä ja hymisivät hardrockisti hallelujaa. Minä sen sijaan käväisin Stam1nan keikalla Turun klubilla. Enkä ihan turhaan paikalle mennytkään. Kyseessähän oli aivan tärisyttävän kiva keikka.

Lämppärin jälkeen jo valmiiksi tiivis tunnelma alkoi konsentroitua entisestään, ja heti the Bändin hiipiessä lavalle yleisön riemukas raivo ravisti myös tuoppeihinsa pudonneet hereille. Stam1nan karjujen takapuolten näkeminen ja mouruavien sähkösoitinten aiheuttamat kuuloaistimukset yhdistyivät rymisten puutuvaan tuntoon ja tasapainon heittelehtimiseen. Tiedossa oli siis karua meininkiä.

Tutustuin Stam1nan uuteen levyyn parisen viikkoa sitten rakkaan pikkuveljeni suosituksesta. Niinpä olikin mukavaa, että orkesteri soitti vuoroin uutta ja vanhaa tuotantoa. Oli ilo katsella, kuinka poikien hiuksi heilui. Yleisössäkin ärjyi monenmoista koirapoikaa ja pahaa arkkitehtiä, ja olipa joukossa muutama liekehtivä emäntäkin.

Tunnelmaan toi mukavalla tavalla ylimääräistä vääntöä myös tuo juuri ennen setin finaalia selvinnyt Suomen viisuvoitto. Kesken tiluttelun joku vinkkasi eturivissä vokalisti-Hyrdeä katsomaan kännykkänsä näytöltä tekstiviestiä ja sekunnissa mies jo karjui: ”LORDI PERKELE VOITTI!!!”

Yeah! Yleisö pomppi entistä raivokkaammin ja huusi ilmaan vuoroin Lordia, vuoroin Stam1naa. Lasinsirpaleet vain rouskuivat kengänpohjien alla kun paidattomat ja hikiset äijät vapautuivat joukolla järjestäytyneen yhteiskunnan ikeistä. Tätikin tykkäsi.

Edit: Virallinen kertomus tapahtumien kulusta täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: