h1

Takaisin palaneena

tiistai, 4. heinäkuu, 2006

Selvisin kuin selvisinkin takaisin. Paluumatka laivalla, bussilla ja autolla kesti kaikkineen noin 22 tuntia, ja perillä olimme tänä aamuna klo 5.20. No, eipä sitä tullut noin neljään aikaisempaankaan yöhön oikein nukuttua, joten kroonisen sekavaan väsymykseen
alkoi hyvinkin jo sopeutua.

Kokonaisvaltaisen sopeutuvaa asennetta edellytettiin myös korpisissa leiriolosuhteissa. Rajuimmat näin julkisesti jaettavissa olevat kokemukseni liittyvät eläimiin ja eksymiseen. Ryömivien, lentävien ja luikertelevien hyönteisten lukumäärä, koko ja aggressiivisuusaste yllättivät meidät tottumattomat metsävieraat.

Lähes tarkalleen 60 vuotta asumattomina rehevöityneet metsät, pellot ja
polut taas asettivat omat haasteensa paitsi liikkumiselle myös kulloisenkin sijainnin määrittämiselle. Parjatut partiotaidot olisivat olleet todella tarpeen. Nyt yritimme lähinnä maalaisjärjellä päätellä suuntaamme auringosta. Emmekä saaneet muuta siitä irti kuin karrelle palaneen ihon.

Onneksi pääsimme täysin vaivattomasti rajan yli kirveiden, puukkojen ja muiden teräaseiden kera, sillä ilman niitä olisimme olleet metsässä täydellisen hukassa. Itse nautin suunnattomasti viestintäverkottomasta vyöhykkeestämme, mutta kieltämättä kyllä välillä vähän jännitti. Esimerkiksi kaksi sekuntia sen jälkeen kun olin juuri ollut hyppäämässä uimaan ja vasemmalta puoleltani veteen oli liukunut äänettömästi sulavalinjainen kyy.
Laitan pian tänne matkalta vielä pari kuvaa.

2 kommenttia

  1. Hei sä olet palannut! Tervetuloa!
    Haluaa kuulla lisää metsänpedoista…

    Kuulumisiin,
    S


  2. Kiitos kiitos, oli mukava tulla takaisin, ja kyllä, raporttia seuraa…Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: