h1

WTF!? Tyttöjä netissä!

tiistai, 11. heinäkuu, 2006


Internetissä ei ole tyttöjä. Naispuolisia pelaajiakaan ei oikeasti ole olemassa — mitä nyt jonkun pelaajan tyttöystävä eksyy joskus areenoille sotkemaan kuvioita.

Eikun onpas, todistaa Whitney Butts Escapist-zinen viimevuotisessa numerossa. Tämä Women&Games -teemanumero on suuri suosikkini, ja erityisesti Whitneyn jutusta on jo tullut lajissaan ihan klassikko. Se jaksaa hämmästyttää ja huvittaa joka kerta, kun sen luen.

Tekstissä tulee myös todistetuksi, miten puheet kuvan indeksikaalisuuden kriisistä ovat olleet aivan liian hätiköityjä.

Mainokset

3 kommenttia

  1. Esim. Irc-galleriassa taitaa olla tytöt(14-16v) isoin käyttäjäryhmä. Eli sosiaalisista ja yhteisöllisistä ympäristöistä tyttöjä löytyy.


  2. Niin, tuo artikkeli ”OMG Girlz Don’t Exist on teh Intarweb!!!!1” kertookin oikeastaan siitä, millaisia asenteita monilla pojilla on nettityttöjä kohtaan. Oma suosikkini on Case 5, jossa Whitney kuvaa, kuinka World of Warcraft -kampanja ajautui lähes kaaokseen, kun teamspeakista kuuluikin tytön ääni. Pelihahmoja kuoli, viestit jumittuivat viiveeseen, ihmiset meinasivat seota… ja tämä kaikki tosiaan tapahtui A.D. 2005.


  3. Mutta niin, siis olet aivan oikeassa siinä, että tyttöjä on erityisen paljon tietyissä nettijutuissa mukana. Olen jopa nähnyt tilastoa siitä, että naiset olisivat netinkäyttäjistä enemmistönä. Millaista käyttöä sitten kulloinkin kuvataan ja miten näitä mittaillaan, tiedä sitä.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: