h1

Epälooginen alien

torstai, 3. elokuu, 2006

Suhtaudun varauksella ja epäilyksellä nettitesteihin. Hauskahan niitä on silloin tällöin kliksutella kokoon, mutta ei kai kukaan ajattele, että ne olisi tarkoitettu kovin vakavasti otettaviksi. Enpä siis minäkään.

Paitsi että liittyykö testituloksiin kuitenkin vähän aina sellaista — uskaltaisiko sitä sanoa taikauskoista — ajattelua, että jospa jonkin mystisen sattuman kautta koneistoissa hyrräävät skriptit olisivat onnistuneet tuottamaan juuri tällä hetkellä minusta oikean tulkinnan?

Tein viimeksi persoonallisuustestin, ja 25 joko–tai-kysymyksen perusteella sain mielenkiintoisia tuloksia.

Olin ensin vaikuttunut. Tuonko kaiken persoonallisuusanalyysin ne pystyivät noiden epämääräisten vastausten pohjalta generoimaan! Jotkut kysymykset olivat sitä paitsi ihan huikeita, kuten ”a) Minä teen, b) Minä luon” — kumpi kuvaa toimintaasi paremmin? Niin no, tekemisellä ja luomisella varmaan on vissi ero, mutta eipä sitä arkielämässä tule useinkaan eroteltua tekemisiään tuollaisen jaon mukaisesti.

Joka tapauksessa sain testistä tällaisen tuloksen:

Ekstrovertti —————-*—- Introvertti
Käytännöllinen ——————–* Intuitiivinen
Ajattelija ————*——– Tuntija
Impulsiivinen *——————– Harkitsija

Vastaustesi perusteella seuraava luonnehdinta kuvaa persoonallisuuttasi:
Olet rauhallinen, luova ja huomaavainen henkilö. Saatat usein vaikuttaa ujolta, varautuneelta tai viileältä. Sinulla on harvinainen kyky omistautua syvästi sekä ihmisille että asioille. Ihmistyyppisi ohjaa käyttäytymistään vahvoilla sisäisillä arvoilla, eikä niinkään logiikalla tai järkisyillä. Jos sinut pakotetaan toimimaan faktojen ja logiikan tasolla, sinusta syntyy vaikutelma toiselta planeetalta tulleesta olennosta. Sovellut ammatteihin, joissa voi ihmisten kanssa soveltaa empatiaa ja keskustelua. Kaltaisesi ihmiset ovat usein uskonnollisia, hengellisiä tai filosofisia, ja näkevätkin oman elämänsä matkana tai tehtävänä. Järkeilyyn taipuvaiset ihmiset saattavat pitää sinua mystikkona tai haihattelijana. Ihmistyyppisi elämää leimaa usein puolison, ”sielunkumppanin” etsintä. Etsit kaiken aikaa tasapainoa, koska kaipaat yhtä aikaa rauhaa ja yksityisyyttä, sekä kontaktia toisiin ihmisiin. Tästä syystä sinulla on taipumus vaipua alakuloisuuteen.

Hmm. Olen siis yhtä aikaa varautunut, huomaavainen, omistautuva ja viileä? Ja mitäh, ettäkö faktat eivät olisi ominta aluettani? Tuon ulkoavaruusvaikutelman kiellän kyllä ehdottomasti. (Mistähän ne senkin keksivät? Ai samperi.)

Hmmm… jaa että mystikko ja haihattelija? No joo, jotkut saattavat niin luullakin, mutta he ovat väärässä ;)

Ei ei, ei tästä kyllä vielä selvinnyt totuus minusta. Täytyypä tehdä toinenkin testi…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: