h1

Vapauta mielesi

keskiviikko, 23. elokuu, 2006

Tämä postaus on eräänlaista jatkoa tuolle edelliselle tiede versus huruilu -jutulle. Osallistuin Finnconissa sunnuntaina ”Valkoista jänistä etsimässä” -paneeliin, jossa käsiteltiin todellisuuden enemmän tai vähemmän leikillistä ”vääristämistä” mm. tieteiskirjallisuuden avulla. Philip K. Dick oli tuolla itseoikeutetusti monien keskustelujen keskipisteenä.

Tuli siinä sitten mainittua, että yksi itselleni mieleenpainuvimmista todellisuudentajun sekoittamisprosesseista on toistaiseksi ollut elokuva What the #$*! Do We (K)now!?. Kyseinen raina ei ole elokuvataiteen mestariteos millään mittarilla mitattuna, eikä sen esittelemiä ajatuksiakaan voi kai pitää universaalisti originelleina, mutta jotenkin se kolahti sillä hetkellä kun sen näin. Nyt en ole enää varma, jaksaisinko katsella sitä enää uudestaan, mutta on pakko kuitenkin myöntää, että leffassa esitetyt pointit herättävät edelleen mielenkiintoisen ristiriitaisia fiiliksiä.

Näin tämän leffan Amsterdamissa, äärettömän tyylikkäässä art deco -teatterissa, jonka keskikokoinen sali tuli täyteen hippejä, nuoria opiskelijoita, pukumiehiä ja keski-ikäisiä pariskuntia. Tunnelma oli inspiroiva, sillä yleisö reagoi äänekkäästi ja pidäkkeettömästi elokuvassa esitettyihin näkemyksiin.

Jutun juoni on siis kertoa ihmisen kyvyistä olla tekemisissä maailman kanssa. Tiede ja uskonto esitellään yhdenlaisina keinoina järjestellä muun muassa tunteita ja reaalimaailmasta aistihavainnoin saatavaa tietoa. Taustalla oleva message on, että jokainen meistä luo itse oman todellisuutensa. Tämä oli nyt varsin laimea versio elokuvan sisällöstä, joten ota ihmeessä selvää, mistä on kyse.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: