h1

Lordi ja uusi suomalaisuus

lauantai, 16. syyskuu, 2006

Tulin juuri harvinaisen piristävästä väitöstilaisuudesta.

Tarkastettavana oli ihailemani Mari Pajalan Eurovisio-aiheinen opinnäytetyö Erot järjestykseen! Eurovision laulukilpailu, kansallisuus ja televisiohistoria. Uraauurtava tutkimus ansaitsee kaiken saamansa huomion ja medianäkyvyyden, joten mainostanpa sitä nyt sitten tälläkin foorumilla.

Hesarin jutun keskusteluosiossa joku kyseli huolestuneena, toisteleeko väittelijä tutkimuksessaan häpeään ja sääliin liittyviä kliseitä suomalaisuudesta. Kansallisuuden rakentuminen erilaisten tunnekokemusten kautta on kyllä osa työn keskeistä aihepiiriä, mutta mihinkään yksinkertaistuksiin kirjoittaja ei todellakaan sorru. Oma mielenkiintoinen tutkimustuloksensa toki on, että suomalaiset ovat jo 1960-luvulta lähtien surreet Suomen heikkoa menestystä ja tulleet nopeasti siihen lopputulokseen, että nollalinja on oleva kohtalomme aina ja ikuisesti.

Mutta mites sitten kävikään? Siitäkin saimme kuulla tänään todellisen asiantuntijan analyysia, ja lisää spekulointia aiheesta arvatenkin seuraa — viimeistään karonkassa pikkutunneilla. Taitaapa tiedossa olla karaoke-esityksiäkin. Kröhöm! Lähdenkin tästä valmistautumaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: