h1

Lenin kävi suihkussa

keskiviikko, 22. marraskuu, 2006

Pidän todella paljon tästä jutusta. Spoilaamatta lukunautintoanne voinen sanoa sen verran, että tekstissä käsitellään pareidoliaa, ihmisten taipumusta tulkita näkemäänsä tuttujen skeemojen kautta. Alussa juttuun suhtautuu vähän ylimielisesti, mutta sitten alkaa hahmottaa, että hei, tässähän onkin järkeä.

Loppukesällä näin juoksulenkkini varrella tien vieressä kasvavassa puussa omenan, jossa oli ilmiselvät ihmisen kasvot. Sellaiset pyöreät, naurava buddha -tyyppiset. Minun piti ottaa kasvoista jossain vaiheessa kuva, mutta sitten kun kerrankin olin varustautunut, joku oli ilmeisesti juuri ehtinyt pistellä ompun poskeensa. Varmaan naureskeli tyytyväisenä niin tehdessään — näytti nimittäin mehukkaalta.

Mainokset

8 kommenttia

 1. Lenin suihkussa rulezzz… Tosin oikeastaan se voisi ehkä myös olla Marx tai Sibbe… Ja sokerina pohjalla Abe Vigoda, alati surumielinen ystävä Conan O’Brien -showsta, on päässyt mukaan avaruuteen. COB showssa olikin joku kuukausi sitten ”Abe Vigoda” -pimennys, jossa Aben kasvot peittivät show’n – enpä tiennyt että hänen naamansa on muutenkin ihan tähtitieteellistä kamaa. :-D


 2. No jösses… kommenttisi on yet another esimerkki siitä, miten kaikki todellakin liittyy kaikkeen. Abe Vigoda, niin taivaassa kuin COB-show’ssa, voi ei. Niin muuten, onko täysin sattumaa, että Lenin, Marx ja muut partaveikot on jotenkin saman näköisiä? Tai saman oloisia… Tai ehkä niiden kuvat vaan jotenkin liittyy toisiinsa. Mitenköhän se vois olla niin :) Vai onko tää kaikki vaan mun omaa yksityistä harhakuvitelmaa? Ehkä juuri tällaiset epämääräiset ”olot” toimii pohjana niille ”jeesus ilmestyi paahtoleipääni” -jutuille…


 3. Jatkan vielä linkin Abe-tematiikasta, koska tämä fani-sivulla ollut episodi tuntuu sopivan linkkitunnelmaan:

  ”In 1982, Abe Vigoda was erroneously declared dead by People Magazine. Vigoda then posed for a photograph showing him sitting up in a coffin, holding the magazine in question. To avoid doubt in future, Vigoda’s ’current status’ (alive or dead) is provided continuously on http://abevigoda.com” (source: Conan-OBrien.net/forums)


 4. Myös Phil Plaitin jutun lopun linkit tarjosivat otollisia lisäkuvia…

  Minusta oli herttainen toisaalla esitetty kuva (olisiko se ollut Michael Mooren tuotannossa vai missä), jossa vihollislentokone tai sen jättämä savuvana näytti joidenkin amerikkalaiskatsojien silmissä paholaiselta. Väittämän mukaan sitten ilmeni, että kone olikin amerikkalaisten, mahtoiko tämä vaikuttaa tulkintaan. (Muistan tämän jutun vähän hämärästi, joten en suosittele tämän siteeraamista toisaalla ;-) )


 5. No onpa nyt taas simultaanitulkkausta tämäkin; kuka ehtii ensiksi! Noista fanifoorumeista tuli muuten mieleen, kun sinäkin olet täällä rohkeasti jo useaan kertaan esittäytynyt tunnustukselliseksi COB-faniksi, että pitäisiköhän minunkin viimein tulla ulos kaapista… köh köh… muun muassa Keanun suhteen ;)

  Pannaan harkintaan. Siitä miehestä olis varastossa aika messevää kuvamateriaalia :P


 6. Yay, ehkä Keanukin löytyy jostain nebulasta…! Täytyy aamulla silmäillä tarkkaavaisemmin paahtoleipiä ja teenpuruja. ;-)


 7. No Keanullahan on suorastaan jumalalliset kasvot..! Aivan varmasti noita piirteitä kannattaa etsiä joistain yläpilvi- tai tähtimuodostelmista, jos ylipäänsä joistain luonnonilmiöistä. Paitsi että Keanuhan tarkoittaa kirjaimellisesti ”cool breeze over the mountains”, joten ehkäpä sitten sieltäkin suunnasta :)


 8. Tuli muuten mieleen, että missäköhän ajassa tämä blogin kello pyörii, jossain ihan omassa aikatasossaan näköjään? Täytyy yrittää fiksata.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: