h1

Kohti kolmatta sukupolvea?

sunnuntai, 26. marraskuu, 2006

Bongasin Pelaajan uutisista, että The Sims 3 on tekeillä ainakin PlayStation 3:lle ja Nintendo Wiille. Sivuilta linkitetään myös jättikonsortio EA:n Japanin-sivuille, joilla tarjoillaan esimakua tulevasta Sims-julkaisusta.

Voi hyvät hyssykät sentään. Saanen ilmaista mielipiteenäni, että outoon suuntaan ollaan menossa, jos parin vuoden päästä julkaistava TS3 oikeasti näyttää tuolta. Olen kaikkien näiden vuosien ajan salaa nautiskellut siitä, että olen pelannut ns. lasten peliä ns. aikuisten tyylillä. Ja nyt pitäisi innostua tällaisista kaksivuotiaille suunnattujen teletappien, habbo-palikoiden ja mollukkapää-mangahahmojen sekasikiöistä? Ei kovin helpolla. Ei ehkä sittenkään, vaikka keitokseen lisättäisiin reilusti Happy Tree Friends -mausteita.

Joillain pelisaiteilla voi myös aistia hienoista närkästystä pelisarjan kolmanteen osaan liittyvästä avoimesta rahastusmentaliteetista. Esimerkiksi IGN lainaa EA:n edustajaa, joka kylmänviileästi kertoo TS3:n julkaisun olevan suorastaan laupeudentyön hysteerisille Sims-faneille: ”EA knows that fans of the Sims just can’t get enough of the franchise”. Joopa joo. Vaikka saatammekin kyselemättä ja rahojamme laskematta ostaa jokaisen uuden Sims-tuotteen, tuntuu silti vähän ikävältä kuulla ison pahan studioihmisen kertovan sen näin kylmästi päin naamaa.

Mainokset

4 kommenttia

 1. Sikäli kun käsitin, kyseessä ei niinkään ole The Sims 3 vaan The Sims Wii, lähinnä Japanin markkinoille suunnattu peli jonka länsimaihin tuomisesta ei ole mitään takeita. The Sims 3 on tulossa sitten vasta 2009.

  Voin toki olla väärässäkin.


 2. Hei, olet varmasti oikeassa siinä, että kyseessä on nimenomaan The Sims Wii. GGA:ssa muuten mainitaan pelin nimen olevan Boku to Sim no Machi (Me and My Sim’s Town).

  Sinänsä tämä julkaisu nostaa kiinnostavasti esiin tietokone- ja konsolipelaamisen eroja. Varsinainen TS on niin vahvasti PC-peli, että sen konsoli-, mobiili- yms versiot eivät koskaan ole olleet suuria menestyksiä, ja hyvästä syystä. Olen sitä mieltä, että muissa kuin PC-versioissa olisi kannattanut paljon rohkeammin lähteä tekemään jotain uutta ja erilaista; jotain sellaista jossa juuri konsolin vahvuuksia tulisi hyödynnettyä. Ehkä tätä juuri tapahtuu tässä Wii-versiossa.

  Ei taida kuitenkaan olla ihan itsestään selvää, mikä näistä peleistä sitten tekee juuri Simsejä (paitsi tuotanto). Sama kysymys herää tätä Wii-materiaalia katsellessa.

  Uskon kyllä, että peli tuodaan myös länsimaihin. Ainakin kysyntää sille tuntuisi riittävän.


 3. Konsoli-TS:issä oli minusta aina se huono puoli, että kursorin liikuttaminen analogitatilla ei loppujen lopuksikaan vastannut täysin hiiren käyttöä. Wiihän korjaa tämän ongelman oikein hyvin.

  Ja uudistettu pelimekaniikka ilmeisen avoimine naapurustoineen tuntuu suorastaan vihjailevan verkkopelimahdollisuuksista.


 4. Olet oikeassa, konsoli-Simsejä on jotenkin tosi ärsyttävä pelata. Miten se toimiikin niin hyvin PC:llä?

  Mutta mitenköhän vaan mahtaa se verkkopeli muotoutua. TSO:nkin piti olla Sims-sarjan kliimaksi, ja muistamme, miten se floppasi. No, tuon puolen toteutuminen riippuu varmaan siitä, millaiseksi pelin varsinainen kohderyhmä ajatellaan, ja ketkä ihan oikeasti ottavat pelin omakseen. Nyt näyttää siltä, että Sims Wiin pelaajat ajatellaan suht nuoriksi, vai mitä?Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: