h1

Verkiezingen

perjantai, 22. joulukuu, 2006

 

Tälle laajasti ja intensiivisesti mediaa seuraavalle mevrouw’lle tuli täytenä yllätyksenä, että tulossa saattavat olla Euroopan parlamentin vaalit. Olisi ollut hirveää, jos koko hoito olisi mennyt huomaamatta ohi! Onneksi minua muistutettiin asiasta pelottavan virallisella kirjeellä. Olin jo heittämässä hollanninkielistä läpyskää roskiin, kun havaitsin, että sen liitteessähän seisoo selitysosa, myös armaalla äidinkielelläni.

Ja näin minua, kansalaista, puhutellaan:

Ilmoitus sellaisen unionin kansalaisen, joka on toisen jäsenvaltion kansalainen, merkitsemisestä Alankomaiden vaaliluetteloon Euroopan parlamentin vaaleja varten
Teidät on merkitty tämän kunnan kunnalliseen väestötietorekisteriin (GBA) jonkin muun Euroopan unionin jäsenvaltion kansalaisena. Tämän perusteella Teillä on mahdollisuus käyttää äänioikeuttanne tulevissa Euroopan parlamentin vaaleissa oman valintanne mukaan joko Alankomaissa tai siinä valtiossa, jonka kansalainen olette.
Mikäli haluatte äänestää Alankomaissa, Teidän tulee palauttaa tämä lomake viimeistään 43 vuorokautta ennen vaaleja oheisessa palautuskuoressa. Jos sen sijaan haluatte äänestää kotivaltiossanne, tätä lomaketta ei pidä palauttaa.
Mikäli ilmoitatte, että haluatte osallistua näihin vaaleihin Alankomaissa, Teidät merkitään Euroopan parlamentin vaaleja varten Alankomaiden vaaliluetteloon, jossa pysytte, kunnes pyydätte, että Teidät poistetaan luettelosta. Teille lähetetään vaalikutsu, ja voitte äänestää esittämällä sen siihen merkityssä äänestyspaikassa. Muistutamme erityisesti, että äänestäminen sekä Alankomaissa että kotivaltiossanne ei ole sallittua. Useammin kuin kerran äänestämisestä määrätään rangaistukseksi enintään kuukausi vankeutta tai enintään 2250 euron sakko.
Palautukseen on liitettävä jäljennös tunnistautumisvelvollisuudesta annetussa laissa (Wet op de identificatieplicht) tarkoitetusta henkilöllisyystodistuksesta (esim. voimassa olevasta passista tai EU:n henkilökortista).

Tottahan toki aion äänestää, kun minua kerran lähestytään näin tyylikkäällä kirjeellä ja oikein henkilökohtaisesti. Minulla tosin ei ole aavistustakaan, koska vaalit ovat, keitä on ehdokkaina, ketä äänestäisin ja miksi, tai mistä koko hommassa ylipäätään on kyse.

KP vetäytyy nyt talvitauolle metsään mietiskelemään elämän tarkoitusta ja palaa viimeistään ensi vuoden puolella uudesti hehkeytyneenä ja piristyneenä.

2 kommenttia

  1. Moi Tanja, mulla olisi pyyntö näin uuden vuoden kunniaksi: tohtisitko virittää blogilistan seuraamaan rss-virran päivitystä ja näin ehkäistä turhia päivityksiä listalla -> turhia, toiveikkaita käyntejä blogissa? Uskollinen lukija kiittäisi. :-)


  2. Oijoi, juuri parisen viikkoa sitten yritin virittää blogilistaa seuraamaan ainoastaan postausten rss-feediä, mutta ei näköjään onnistunut. Voi ei, mikähän siinä on? Jospa yritän uudelleen, nyt kun olen taas piiiiiiitkän tauon jälkeen päässyt takaisin linjoille… Kiitos kun huomautit asiasta! Ja mukavaa uutta vuotta sinnekin :)Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: