h1

Kuolema 2.0

maanantai, 15. tammikuu, 2007

Amsterdamissa avattiin äskettäin uusi täyden palvelun hautaustoimisto. Sinne ei tosin löydä katuja pitkin pyöräillen, vaan loikkaamalla sisään rinnakkaismaailmaamme Second Lifeen.

Kyllä, kuoleman voi nyt toden teolla kohdata myös virtuaalisesti.

Merkittävä hollantilainen hautausalan yritys, Uitvaart.com, on avannut SL:ään konttorin ja krematorion yhteistyössä arkkuja ja uurnia myyvän perheyritys Bogran kanssa. Bogralla on muistotilojen yhteydessä oma kirstuja ja uurnia esittelevä huoneistonsa (siis showroom).

Aiheeseen liittyen lisätietoja voi kysellä Uitvaart.comin johtajalta, Peter van Schaikilta, anteeksi, Jello Stringfellow’lta, tai Bogran yhdyshenkilöltä Fleur Malibulta (Linda Damhuis).

Bongasin tämän kiinnostavan aiheen Vivikka Richtin blogilta.

Niinhän se on, että kuolema on osa elämää, ja koska elämme kapitalistisessa maailmassa, kuolemalla tehdään myös rahaa. Uitvaart.comista pääsee kätevästi firman kapitalisoimille www-sivuille dood.nl, jotka ilmoittavat hollantilaisen ronskisti: ”informeert en amuseert over zaken rond de dood – sinds 1994”. Mikähän siinä on, että tässä vaiheessa (ja luultavasti myös kuoltuaan) hiljaista ja vähään tyytyväistä luterilaista hirvittää.

Otetaanpa avuksi loppukevennys. Tässä SL-politiikkaa hollantilaisittain. Lopussa näkyy myös pilkahdus virtuaalista Amsterdamia. [via]

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: