h1

Elämää kiven kanssa

tiistai, 30. tammikuu, 2007

Mitä tehdä, kun allergiset lapset kinuavat lemmikiksi kissaa? Kun tekisi mieli hankkia koira, mutta aika tai elämäntilanne ei mitenkään salli? Tai kun neuroottiset naapurit valittavat jopa hamsterin yöllisistä juoksupyöräilyistä?

Täältä löytyy vastaus: Hankkikaa elämäänne uusi perheenjäsen, kivi! Se antaa paljon ja tyytyy vähään. Kivi on halpa (itse asiassa ilmainen), helppohoitoinen, vaitelias ja uskollinen kumppani monissa elämän ristiaallokoissa.

Kivi pitää ensin löytää. Sitten siihen tutustutaan huolellisesti. Kivi pestään ja sitä tarkastellaan joka puolelta. Erittäin tärkeää Wikihow’n mukaan on pystyä määrittelemään kiven sukupuoli. Kun perusasiat ovat kunnossa, kivi nimetään (”names like Rocky are very obvious and well used names, but there is nothing wrong with them”) ja sille aletaan rakentaa kotia.

Talon rakentaminen kivelle ei ehkä ole niin helppoa kuin äkkiseltään ajattelisi. Onneksi näillä nettisivuilla kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten homma hoituu. Kiven kotiin tarvitaan pehmeitä huonekaluja, kuten sänky, pöytä ja tuoleja, sekä erilaisia kodikkuutta luovia esineitä, kuten valokuvia, leluja ja kuntoiluvälineistöä. Vaatteitakaan ei pitä unohtaa. Vapaa-ajan harrasteiden kannalta tärkein esine on plasma-TV, jonka voi tosin ohjeiden mukaan leikata pahvista. Edes pahvitelevision osalta kiven viihdyttäminen ei vaadi korkeita teknisiä valmiuksia:

Unless you know how to wire this thing to enable streaming video, you can just cut out a photo of a particularly good looking fossil from the Smithsonian Institution or the British Museum. Paste it on the screen so as to look like an image on a TV screen. This will be ideal for you pet’s entertainment. If you just give her one piece of popcorn, she will sit there admiring that fossil for hours and hours and hours. If you think your Rock is a bit of a nerd, you might want to post not a fossil, but an image of the Rosetta Stone for her contemplation.

Rosetten kivi! Mikä ihastuttava ajatus viettää päivänsä kontemploiden hieroglyfejä ja komparatiivisen kielenkääntämisen historiaa — Jean-François Champollionin elämäntarina teki ainakin 10-vuotiaaseen minuun niin suuren vaikutuksen, että haaveilin vuosikausia Egyptin-matkasta. Mutta nyt uhkaan harhautua päivän aiheesta, kiveyden pohtimisesta.

Niin, on tärkeää kunnolla bondata kiven kanssa, jotta yhteinen aikanne olisi hyvää, kaunista ja antoisaa molemmille.

Spend time with your rock. When you go on MSN, take your rock. When you go to bed, take your rock. Take him/her everywhere. This will help you to get to know him. Talk to your rock. Find out what it likes. Most rocks are fans of Rock Music.

Kiven kanssa pitää siis jutella, laulaa, väitellä, riidellä… muuten kivi saattaa masentua ja lopulta ”muuttaa pois”.

Tiesittekö, että petrologia tarkoittaa kivien tutkimista? Ja minä kun olen aina vain seikkaillut ihan toisenlaisilla ”rock”-sivuilla. Uh-huh, kaikkea sitä… oppii.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: