h1

Tummaa kohinaa

tiistai, 6. helmikuu, 2007

Löysin niin järjettömän, hassun ja oudon independent-pelin, että sitä on pakko mainostaa. Siinä tapahtuu kaikenlaisia kummallisia asioita, eikä taustatarinasta, saati pelihahmoista oikein ota selvää… mutta jos pitää niistä kutkuttavista tunteista, joita pääsee kokemaan ”mikä ihme tää nyt sitten on” -mysteerien äärellä, tämä juttu on oikein sopiva. Homma edellyttää kuitenkin pysähtymistä ja rauhoittumista — eivät ihan huonoja asioita nekään.

Asiaa auttaa, että äänimaisema on aivan meditatiivinen.

Ajatus pujahtaa mieleen vähän väkisin: Millaisia ihmiset olisivatkaan, jos he pelaisivat lähinnä tällaisia pelejä?

6 kommenttia

  1. … ihmiset olisivat vähäv enemmän vinksahtaneita: meidän perheessä tämän teamin tekemä vastaava peli pelattiin taannoin läpi… Toi eka osa: http://www.amanitadesign.com/


  2. Ai, vihjaatko, että teidän perheenne olisi siis keskivertoa enemmän vinksahtanut? :D

    Ei vais, itse pidän siitä, että tällaiset jutut eivät ilmesty eteemme valmiiksi pureskeltuina ja vain tietynlaisia toimintoja edellyttävinä, toisin kuin juuri pelit yleensä. Monet peleistä perustuvat sellaiselle tarkalle raamitukselle, jonka sisälle pelaajan pitää asettautua edetäkseen ja ”suorittaakseen” peliä tehokkaasti. Joskus se tietysti toimii ja tuntuu mukavalta, toisinaan sitä kaipaa muitakin vaihtoehtoja.


  3. Yllämainitut pelit sopii kaiketi sellaisille, jotka haluavat harrastaa päättelyä, omaa oivaltamista, nauttivat hitaastakin pelaamisesta. Ne ovat pelien ”ristisanatehtäviä”, pienimuotoista viihdykettä parhaimmillaan. Graffoissa on sense of wonder -tuntua, mitä ihmettä. Itse olen tykännyt näistä enimmäkseen arvoituksellisuuden ja grafiikan takia. :)


  4. Eija, olen kanssasi samaa mieltä siitä, että tällaiset pelit haastavat pelaajansa aivan eri keinoin kuin ns. tavalliset pelit. Ehkäpä ristisanatehtävä-luonnehdinta tosiaan kuvaa näitä oivasti. Ja minulle ainakin tulee tällaisiin tutustuessa sellainen olo, että ”ohhoh, onpa villiä, niin tosiaan, tämän voi näinkin tehdä”.. mikä on paitsi hauskaa myös virkistävää, kaiken räimeen keskellä.


  5. todella hieno visuaalinen maailma, sellainen tim burton-terry gilliams-mashup. äänimaailma myös jees. todella hämärä peli, eli siis hieno. ten points. kts.


  6. Hämärä on aina hyvä, todella hämärä vielä parempi. Ja Tim & Terry ovat kovia poikia.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: