h1

Interaktiivinen elokuva(peli)kokemus

keskiviikko, 21. helmikuu, 2007

Interaktiivisesta elokuvasta, eräänlaisesta elokuvan ja pelin ristisiitoksesta, on kohkattu jo aika pitkään, mutta onnistuneita käytännön esimerkkejä on ollut harvemmin tarjolla. Nyt löysin yhden, voisipa melkein sanoa toimivan kokeilun.

Homman nimi on CDX, ja sen takana on yllätyksellisesti maailman kuuluisin yleisradioyhtiö BBC. Peli on tarjolla ilmaiseksi verkossa nyt myös muualla kuin Britanniassa asuville, hyvien yhteyksien omistajalle.

Alussa pelaaja (tai tuottajien mukaan katsoja, viewer!) huomaa olevansa mies, yksin, pienessä huoneessa, pyörätuolissa ja klassisesti muistinsa menettäneenä. Ensimmäinen tehtävä on siis suunnilleen ottaa selvää, kuka hahmo on ja missä mennään.

Pelissä ollaan paljolti paikallaan ja kontakti ulkomaailmaan tapahtuu erilaisten mediumien, kuten puhelimen, radion ja tietokoneen, kautta. Näiden toimintaa ihmettelemällä ja muiden henkilöhahmojen kanssa kommunikoimalla saadaan vihjeitä siitä, mihin suuntaan pelaajan kannattaisi ”edetä”.

Peli/elokuva muistuttaa hieman X-Files-peliä, jossa kokeiltiin oikeiden näyttelijöiden ja valmiiden kohtausten käyttämistä peliympäristössä. Tuloksena oli kai lähinnä interaktiivisesta tarinankerronnasta kiinnostuneiden teoreetikkojen innostus ja muiden olankohautus. Ja pari erittäin mielenkiintoista bugia, kuten se, että pelissä saattoi itse asiassa ampua itsensä.

CDX:kin toimii välillä, välillä taas ei, mutta jos aiheeseen liittyvät kysymyksenasettelut vähääkään kiinnostavat, suosittelen ainakin kokeilemaan.

Mainokset

3 kommenttia

  1. Aika cool! Vaikuttaa kivalta. Täytyy perehtyä paremmalla ajalla uudestaan, mutta nyt cdx vaikuttaa seikkailupeliltä, jota on höystetty aidolla videokuvalla. :)

    Sinänsä minua ei muuten hämmästytä, että BBC on tämän takana, koska siitä lafkasta tuntuu olevan vaikka mihin!


  2. On totta, että BBC yllättää. Ja usein positiivisesti. Ylen sietäisi ottaa oppia…

    Tuosta CDX:stä olisi mielestäni saanut vieläkin vetävämmän, jolle sille olisi alusta alkaen määrätietoisesti kehitetty pelaajafoorumia. Nyt yksittäiset ihmiset juuttuessaan huutelevat kuka milläkin palstalla apua. Yhteisöllisyys on päivän sana; ehkä tällaiset mammuttimaiset kehittäjätahotkin sen jossain vaiheessa vielä huomaavat. Toivossa on hyvä elää.


  3. miks se ei lataa tota pelii O__oVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: