h1

Uni

lauantai, 3. maaliskuu, 2007

On tavallaan mielenkiintoista olla niin kovassa kuumeessa, että voi tehdä tasan yhtä asiaa: nukkua. Ja silloin kun ei saa unta, makaa sängyssä ja ajattelee, että joskohan kohta taas nukkuisi.

Ja sitten kun ei nuku, ajatukset alkavat työntyä ulos siitä olemattomuudesta, keriytyä itsestään auki ja rihmastoitua, ja kun ne ovat tarpeeksi painavia ne putoilevat sängynlaidoilta alas lattialle ja ryömivät sieltä tahmaisina ja likaisina takaisin unettoman ja peiton väliin, sisälle tähän maailmasta eristäytyneeseen myttyyn. Ja jossain vaiheessa näitä kaikkia, tuoreita ja vielä viattomia, tyhjiin imettyjä ja mädäntyneitä ajatuksia on niin paljon, että unetonta alkaa hermostuttaa ja on noustava ylös, käveltävä huoneessa hetken aikaa eestaas ja nypittävä yltään niitä pahimmin kuluneita pois.

Mutta kuumeisen iho on nihkeä ja ajatukset lonksuttavat tuhanteen kertaan koluttuja reittejä, ne etsiytyvät kuin kiusallaan tuttuihin paikkoihin ja niihin tiettyihin henkilöihin, kertaavat tapahtumakulkuja ja maalaavat taas kerran silmäluomien sisäpinnoille samat takaraivoon varastoituneet mitä jos -tarinat.

Mikään ei ole ihanampaa kuin uni; vapauttava, tyynnyttävä, toivoa antava uni. Pahimpaan painajaiseen herääminenkin tarkoittaa sitä, että on nukkunut ja kerännyt voimia yrittää uudestaan.

Mainokset

2 kommenttia

  1. Hopla!

    Toivottavasti vointi on parempi…


  2. Kiitos, pikku hiljaa elämä alkaa taas voittaa…Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: