h1

Siitä on nauru kaukana

lauantai, 10. maaliskuu, 2007

Bongasin tänään niin mielenkiintoisen videoleikkeen Ylen elävässä arkistossa, että jouduin viimeinkin nöyrtymään ja asentamaan koneelleni Windows Media Playerin. Yle kun tunnetusti vetoaa vahvaan DRM-suojaan ja jymäkkään ”keskivertosuomalaisen” käsitteeseen perustellessaan, miksi kaikki heidän leikkeensä ovat katsottavissa ainoastaan pahan, pahan Microsoft-pelittimen kautta.

Onko rock saatanasta? kertoo helluntailaisnuorten kasetista, jolla perustellaan ”tosiasioihin vedoten”, miten ja miksi heavy rock liittyy saatananpalvontaan. Kasetin mukaan rock-sanoitukset sisältävät muun muassa ”moraalittomuutta, lain vastustamista, kapinointia, Jumalan sanan vääristämistä, huumeiden ja alkoholin ihannointia, haureutta, homoseksuaalisuutta, saatanallisia viestejä, todellisuuden vääristelyä ym.”

Ja kun tilaa mielipiteenilmaisuun annetaan näille nuorille (a-hem) seinäjokelaisille helluntailaisnuorille, parhaiden journalististen periaatteiden mukaisesti näiden vastapainona viiksekäs läänintaiteilija Pertti ”Veltto” Virtanen pääsee kertomaan, miksi hänen mielestään uskovaiset etsivät saatanaa väärästä paikasta. Välillä joku evankelis-luterilaisen kirkon pappikin puhuu ihan järkeviä. Lopussa on Virtasen huikea analyysi rock-yhtyeiden nimistä (ja hell-untailaisuudesta) ja alitajuntaan iskostuvista viesteistä, joita on väitteiden mukaan tallennettu vinyylilevyille väärinpäin. Nauhalla päästään myös kuulemaan aitoja esimerkkejä.

Yksi videon huippuhetkistä koetaan, kun toimittaja haastattelee Kissiä diggailevaa pikkupoikaa, joka kirkkaasti hymyillen toteaa oppivansa kiroilemaan näiltä kuuntelemiltaan levyiltä.

Molempien osapuolten perustelut hevin ja saatanan suhteesta ovat hulvatonta katseltavaa. Lisäksi videopätkä toimii oivana ajankuvana, jolle oman mausteensa antaa myös paikallisväri (Seinäjoki!). Aivan käsittämätön helmi, tämä nauha. Ja niin, sen voisin vielä lisätä, että video on peräisin vuodelta 1986.

Mainokset

4 kommenttia

 1. Joo, toi on tosi hieno pätkä, ja Velton kommentit herättävät ajatuksia helluntailaisten todellisesta luonteesta :)

  Tsekkaas muuten, mitä Conservapedia kirjoittaa hevimusiikista. Voisi luulla olevan helluntailaisten linjoilla, mutta ei sentään lankea samaan ansaan: http://www.conservapedia.com/Heavy_metal_music

  Conservapedian ”Finland” -artikkeli on sekin hauska.


 2. Aarghhh, tuo Conservapedia oli ihan uusi tuttavuus… ja halusinko koskaan tietää? Suomi-juttu on villi: http://www.conservapedia.com/Finland

  On toki totta, että talvisodassa kyse oli kommunismin vastustamisesta, en minä sitä kiistä. Paremmin niillä on historia hallussa kuin nykypäivä… ehkä siellä joku itse asiassa juuri nyt hykertelee onnessaan, kun Suomikin on saatu palautettu oikeille oikeistoraiteille.

  j, ostin muuten eilen tosi zöpön robotin. Täällä on sikasiistejä robokauppoja!


 3. Hei

  Robot kuulostaa hyviltä! Lähettelin just ittestäni robottikuvia yhtä lehteä varten.

  Tsekkaat muuten myös, mitä conservapedia kirjoittaa Brownin Da Vinci Codesta: http://www.conservapedia.com/The_Da_Vinci_Code
  Juttua on ainakin paljon ja sitä on tainnut tulla rutkasti lisää sen jälkeen, kun löysin vahingossa sivun viime viikonloppuna.


 4. Mieletön tuo DVC-linkki! ”The plot of The Da Vinci Code is complex and involving.” Joopa joo. Ehkä yksisoluisille aivoille.

  Meinasin vajota kirjan luettuani niin synkkään globaalipessimismiin, että aloin jo ajatella, että jos tämä kirja on mieletön maailmanlaajuinen hyperbestseller, ihmiskunta ei ehkä ansaitsekaan elää. Mutta sitten kun tokenin, tulin siihen tulokseen, että Dan Brown on yksi niistä kirjailijanimistä, jotka unohdetaan autuaasti korkeintaan viidessäkymmenessä vuodessa.

  Pitäisi tehdä ehkä oma ”I hate Dan Brown” -postaus…

  Ja sitten hän painoi nappia ja kommentti tallentui internet-keskustelun osaksi, nyt-hetkestä iäisyyteen.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: