h1

Mitäs me viinipersoonat

maanantai, 19. maaliskuu, 2007

Lähdin 19-vuotiaana Ranskaan viinitilalle töihin, sadonkorjuuseen. Oikeastaan työpaikka diilautui minulle ystäväni kautta; hän kun sattui lukemaan Viinilehteä ja bongasi sieltä kullanarvoisen — ja kummallisen — mahdollisuuden matkustaa seikkailuun. Rahanansaitsemistarkoituksemme vaihtui châteaulla äkkiä avoautoajeluihin, eksklusiivisiin illallisiin ja — yllättävää kyllä — jatkuvaan viininjuontiin.

Retkestämme riittää villejä tarinoita, joista useimmat kaverini ovat kuulleet varmaan kymmeniä kertoja. Näin jälkeenpäin tuntuu siltä, että olimme aika lailla eri ihmisiä tullessamme viinitilalle ja lähtiessämme sieltä eteenpäin, kumpikin omaan suuntaansa.

Onneksi emme ajautuneet pysyvästi eri tahoille. Rakas ystäväni vieraili viime viikolla luonani, ja biletimme niin ankarasti kuin kaksi tätiä vain voi.

Kiitos, sinä ihana, ihana ihminen, että tulit vieraakseni; se oli mahtavaa!

Ja niin, näköjään olen Viinikoneen mukaan sitten Riesling. Tulos pitää yllättävän hyvin paikkansa, vaikka tuosta järjestelmällisyydestä monet taitaisivat kohdallani olla kyllä eri mieltä.

[via Matkalla]

Mainokset

10 kommenttia

 1. Liekö seurausta vaaleista, mutta tästä tuli mieleen jotenkin vaalikone. ”Kaupunkilainen”, ”kulttuuritarjonta”, jokin mikä sopii yhteen myös ”eksoottisemman” kanssa… tuleeko mieleen mitään?

  (Okei, rapuja on aika vaikea sijoittaa poliittiselle akselille..)


 2. En ehkä ymmärtänyt sun kommentista yhtään mitään, mutta jotenkin huomaan ajattelevani RKP:tä! Mitä ihmettä tapahtui, kuka yhtäkkiä sammutti valot??

  Minähän olen niin vihertävä kuin tervehenkinen ja reipas ihminen vain voi olla.


 3. Noniin – tämä selittäisi sen äyriäisosastonkin! Rapukekkereitä ja ”eksoottisia” juomalauluja. Sehän se on, RKP.
  Olin muuten testin mukaan myös Riesling.


 4. Ai kun hauskaa! Ollaan yhdessä puhdaspiirteisen herkullisia ja kylddyrellejä kaupunkilaisia. Voidaan unohtaa ne äyriäiset siksi aikaa kun olet paikalla (nakertaa salaa nurkan takana rapua *narsk, maisk*)


 5. Syrah on oikeastikin lempirypäleeni, joten diagnoosini sopi oivasti, :-)


 6. Oijoi, minä sitten rakastan meitä! Voimme aivan vapautuneesti jatkaa keskustelua suosikkirypälelajikkeittemme levinneisyysalueista…

  Tiesitkö, Anu, että Syrah tunnetaan englanninkielisessä maailmassa nimellä Shiraz, joka taas periytyy kukista, viinistä ja runoudesta tunnetusta samannimisestä iranilaisesta kaupungista (joka saattaa olla myös paikka, jossa viininviljely alkoi 7000 vuotta sitten)? Lisää aiheesta voi opiskella täällä: http://en.wikipedia.org/wiki/Shiraz_grape

  PS. Oletko sinäkin salaa bopo, kuten minä, vai kenties ihan avoimesti porvari? Tee porvaritesti porvarisivuilla porvariosoitteessa http://www.porvari.com/testi.php


 7. Nääh, sosialisti mikä sosialisti. Kovasti synkistelivät tulosvastauksessa sillä, että elätän myös sohvaperunoita työlläni ja veroillani, mutta mikäs siinä jos vähillä varoillani useampikin ihminen saa elantonsa. :-D


 8. No niin. Tuet sitten kannustinloukkuja ja veronkiristystä? Syrjäytymistä ja passivoitumista, ehkäpä jopa ay-liikkeen radikalisoitumistakin? Ja niitä anarkistipellejä, jotka yrittävät inistä jotain prekariaatin puolesta… Voi sinnuu :)


 9. Niinpä niin, vapise Suomen kilpailukyky! Muhahahahahahaahhhh… :-E


 10. No tää on tietty just tällanen linkki, joka herättää heti enemmän keskustelua. Piti kokeilla itsekin: oon uuden maailman Pinot noir, minkä hyväksyn kyllä.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: