h1

Entropian ongelma ja poliisi

tiistai, 27. maaliskuu, 2007

Hyvät hykkyrät sentään. Turun Sanomat uutisoi äsken tiedemaailmaa mullistavasta uudesta käytännöstä: valita poliisille tieteellisessä kontekstissa julkaistusta väärästä tiedosta, ja poliisi selvittää väitteiden paikkaansapitävyyden. Sitten varmaan otetaan kiinni syylliset ja toimitetaan ne tuomittaviksi. Jään jännityksellä odottamaan tutkinnan etenemistä.

Jo tiukan viileällä otteella kirjoitetun jutun otsikko herättää nautinnollisia aatoksia: ”Turun poliisi ratkomaan entropia-ongelmaa”. Tässä tapauksessa kyse on tosiaan aika pikkujutusta, entropian eli epäjärjestyksen lisääntymisestä maapallolla. Täältä se kiistakapula löytyy.

Tämähän avaa huikeita mahdollisuuksia. Mihin meitä tutkijoita enää tarvitaan? Luovutetaan hommat poliisien ja lakimiesten käsiin!

Mainokset

4 kommenttia

  1. Tämä oli kyllä yllättävä asia itsellenikin. Ja en ehtinyt näköjään asiasta vielä kirjoittaa, ja nyt ei enää tarvitse ;)

    Saisikohan Lahden poliisin ratkomaan työllisyysongelmaa, jos sen nivoisi jotenkin siihen että paikallisia työmarkkinoita häiritsee lainvastainen entropia.


  2. Sinähän voit vaikka koittaa ehdotella, josko poliisi siitä innostuisi. Kyllä tämä juttu osoittaa selvästi, että poliisi on kansan palvelija ja pienen ihmisen asialla, oli tehtävä miten hankala tahansa. Kunnioitukseni poliisia kohtaan kasvaa kasvamistaan.


  3. Turhaanpa olen koettanut kotisivuillani etsintäkuuluttaa menneisyyden ihmisiä ja kadonneita arkistolähteitä – miksi en heti älynnyt tehdä poliisille tutkintapyyntöä.


  4. No niin juuri! Poliisi auttaa hädässä ja tukee tuskassa. Ja kai sitä niinkin voisi ajatella, että valtion virkamiesten on pidettävä yhtä. Tai siis… ööh.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: