h1

Terveisiä Malmöstä

sunnuntai, 20. Touko, 2007

Olin yllättäen pelikonferenssissa Ruotsissa ja hienoisista vastoinkäymisistä huolimatta selvisin hengissä. Seuraa miniraportti.

Singstarin tuottaja Paulina Bozek halusi nähdä kuluttajan muuttumisen prosumeriksi, kuten Alvin Toffler jo 1970-luvulla esitti. Siksi tuleviin Singstareihin voi ostaa yksittäisiä biisejä netistä ladaten. Mutta tätäkin kiinnostavampaa oli nähdä, että PS3 toimii myös sutjakkaana presentaatiovälineenä. Täytyykin ehdottaa järjestäjille seuraavan kerran, kun itse aikoo jossain puhua yleisön edessä.

Suurin osa akateemisista, kuten T.L. Taylor, keskittyi lähinnä World of Warcraftiin. On se vaan hurja.

En ole ehkä koskaan seurannut oudompaa esitystä kuin PaRappa the Rapperin ja Vib-Ribbonin isän Masaya Matsuuran, ööh, kuva-ääni-3D-installaatio. Se lähti hyvin liikkeelle, mutta keskivaiheilla mopo karkasi niin, ettei kukaan enää tiennyt, kuka tässä puhui, kenelle ja mitä. Mukana myös AIBO, joka rokkasi.

EVE Onlinea käsittelevä esitys teki lähtemättömän vaikutuksen. Pelin grafiikat ovat edelleen ällistyttävät. EVEn tekijöiden salainen suunnitelma on kasvaa isommaksi kuin Islanti (300 000 asukasta). Seuraavaksi universumiin lisätään lentokentistä inspiraationsa hakeneita avaruusalusten sisätiloja ja ihmishahmoja, jotta saataisiin houkuteltua peliin lisää tyttöjä. CCP:n CEO:n mukaan tytöt eivät halua leikkiä räjähtävää avaruusalusta. Niin. Minä sanoisin, että tuotakin suurempi ongelma on se, että emme halua leikkiä räjähtävää avaruusalusta pelkästään poikien kanssa.

Saksantaitoisille olisi tarjolla kulmikkaan söpö, 2D:n ja 3D:n väliin tyylitelty online-maailma Papermint. Hauskoja ideoita: hahmoille elintärkeä minttu kasvaa paremmin, jos taimia hoitavat useat avatarit yhdessä ja joka ikisen pelin virtuaaliobjektin ja -hahmon voi tuoda osaksi reaalimaailmaa printtaamalla.

MMORPG-lyhenne on nykyään käyttökiellossa, ja sen sijaan puhutaan MMO:sta. Koska niissä ei roolipelata.

Guitar Heron tekijätiimi tiputteli rennosti musiikkitärppejä ja näytti vaihe vaiheelta, miten Lars Umlaut syntyi.

Ja nyt, hyvät naiset ja herrat, seuraa juonipaljastus. Olen nähnyt tulevaisuuden. Siitä käytettävä lyhenne on ARG.

Mainokset

One comment

  1. […] I have been enjoying the notes and pictures of other NG07 participants, such as Sonja Kangas, Tanja Sihvonen and Jason Della Rocca. Finally, here comes my personal overview for the […]Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: