h1

Tytöt, pojat ja teknologia

perjantai, 15. kesäkuu, 2007

Yhdellekään länsimaissa asuvalle ihmiselle ei pitäisi tulla yllätyksenä, että teknologia on jo lähtökohtaisesti monin tavoin sukupuolittunutta.

Yllä olevassa kuvassa esiintyy kaksi radiopuhelintyyppiä, tyttöjen ja poikien malli. Pojille ihannoitavaksi sankariksi on tarjolla Spider-Man (3), tytöt pääsevät puhelin kädessä samastumaan Disneyn prinsessoihin. Kiinnostavaa kyllä, tyttöpuhelimen pakkauksessa pääosassa näyttäisi itse asiassa olevan oletettu käyttäjä, mutta poikien tuotteessa koko visuaalisen tilan vie toimintavalmiuteen kyyristynyt Hämis.

Kyseessä on lähtökohtaisesti sama tuote, mutta mainoslauseet (ja hinnat!) ovat jännittävällä tavalla erilaiset. ”High-Quality Communication!”, valmistaja huudahtaa pikkupojille, sillä hän ennakoi laitteen teknisten ominaisuuksien vetoavan näihin parhaiten. Vaaleanpunaisesta pitäville tytöille painotetaan hieman eri asiaa: ”Contact Your Friends!”

”Poikia kiinnostaa tekniikka ja kone sinänsä, tyttöjä taas se, mitä koneella voi tehdä ja kehen sillä voi olla yhteydessä”, sanoo tutkija Virpi Oksman Tietoyhteiskunta seisakkeella -artikkelikokoelmassa. Jännä juttu. Miksiköhän näin on?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: