h1

Siirtymä

tiistai, 19. kesäkuu, 2007

Olen niin onnellinen, kun televisiomme toimii taas. Näinä digiaikoina sen toimivuuteen kun ei voi koskaan täysin luottaa.


Tällaista televiestintää meillä on seurattu ahkerasti viime aikoina.

Meillä on UPC:lta (josta minulla on sellainen käsitys, että se olisi Hollannin entinen kansallinen teleyhtiö) niin sanottu totaalipaketti, eli digi-tv, laajakaista ja lankapuhelin, joista puhelinoptio on tosin jäänyt lunastamatta.

Silloin kun asiat toimivat, ne toimivat oikein kivasti. Digiboksin eli hollantilaisittain MediaBoxin saa täällä ilmaiseksi, pientä panttia vastaan. Systeemin asennus eli installatie oli sellainen operaatio, josta jopa minä selvisin suht kivuttomasti hollanninkielisillä ohjeilla. Boksin käyttöliittymässä ei ole suuremmin parjattavaa ja interaktiivinen ohjelmaopaskin tottelee sutjakkaasti innolla näpyttelevää katsojaa.

Kaikkein keskeisintä tässä kuitenkin lienee se, että meillä näkyy 135 kanavaa — BBC:n koko paletista CNN:in kautta Al Jazeeraan. Nämä kaikki saa vähän alle suomalaisen tv-maksun hinnalla. Tulee ihan vaan viattomasti mieleen kysäistä, että miksi täällä taas näkyykään kaikkia tällaisia ja Suomessa ei?

Lisäksi tässä maassa VOD on jo todellisuutta: paria kaukosäätimen nappia painamalla saan tilattua kotiscreenilleni uutuuselokuvan, jonka katselu maksaa 2,99 e.

Kaiken tämän keskellä suunnittelen muuttavani pysyvästi sohvalle. Tai yksi mahdollisuus olisi sekin, että alan rakentaa majaa television ja sohvan välimaastoon. Meillä nimittäin näkyy nyt uutuutena SciFi! Sen lisäksi äskettäin alkoivat näkyä jännitykseen ja kauhuun keskittyvä 13th Street sekä asiaohjelmistoon nojaava The History Channel. ”Automatische en zonder extra kosten”, kuten UPC:n ystävällinen asiakaspalvelija minulle kirjeitse kertoi. Jee!


Tämäkin on otettu äsken kamerakännyllä suoraan tv-ruudusta.

Mainokset

5 kommenttia

  1. No hitto, mä haluan yhtä hyvän yhdistelmän. Kuvanlaatukin asiat huomioon ottan aivan mainio!


  2. Täällä on juuri katsottu illallistauolla Star Trekiä ja Galacticaa, ja myöhemmin olisi tarjolla vielä pari jaksoa Dark Angelia. En edes ole mikään tv-ihminen, mutta silti olen aivan riemuissani.


  3. Mulla on vanha 28″ 4:3 möllötin, mä tuun sinne kattoon telkkaa!


  4. Ei se siitä koosta ole kiinni, vaan sisällöstä :)


  5. No niinpä muuten onkin ;)Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: