h1

Onko tietoa? No ei ole tietoa.

maanantai, 13. elokuu, 2007

Ööh, Neljä Ruusua? 4R? Ja katsokaa noita kuvan syvästi järkyttyneitä ilmeitä.

Tämä on kyllä hirvittävä menetys Suomen musiikkiskenelle, vaikka ”ruusut” eivät ehkä aivan viime aikoina olekaan keikkuneet hiteillään ihan virallisen listan kärjen tuntumassa.

Kyseessä on kuitenkin monella tapaa innovatiivinen suomalainen yhtye. Jo 1990-luvun alussa ”Neljä Ruusua jatkoi musiikillista matkaansa yhä syvemmälle popin tanssittavuuden ja rockin antaumuksellisuuden suomalaisittain kovin kartoittamattomaan rajamaastoon”, kertoo virallinen biografia. Muistamme huikean 4R-spektaakkelin maailmanvalloitusdraiveineen 1990-luvun puolivälissä ja uudelle vuosituhannelle komeasti johdattaneen, talon seinään maalatun mainoksen Helsingin keskustassa.

Nyt kammottavinta ei ehkä sittenkään ole se, että Ilkka, Kode, Lade ja Kämy poistuvat hiljaa takavasemmalle, vaan se, että viattoman kotisivupäivityksen perusteella rakennetaan lööppi, joka kirkuu: ”JATKO TÄYSIN AUKI”. Vähän niinkuin auki olisivatkin ranteet, tai joku muu elämän säilymisen kannalta kriittinen kohta ihmisruumiissa. Eikä vain tulevaisuus. Ja oikeastihan kysymys on siitä, että bändi ei jaksaisi nyt enää veivata.

Onhan sitä tullut jo veivattuakin, ensin Talouskukkaro-nimellä, jo vuodesta 1982.

Älkäähän nyt, tässä kirjoituksessa ei kettuilla kenellekään. Olen minäkin ollut Neljä ruusua -fani — aika tasan tarkkaan viisitoistavuotiaana.

[via IS.]

Mainokset

One comment

  1. Sarkasmi – tuo vaikeasti hallittava taiteenlaji…Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: