h1

Minä <3 Hema

sunnuntai, 2. syyskuu, 2007

On ihana oppia tuntemaan hyviä asioita, ja erityisen palkitsevaa se on silloin, kun tajuaa, että niistä hyvistä asioista tietää minun lisäkseni maailmassa vain harva.

Ajattelin nyt teeskennellä hetken epäitsekästä ja jakaa universaalia hyvää tavoitellen informaatiota omasta supersuosikkijutustani.

En ole ihastunut Hollantiin ainoastaan pyöräilyn tai rennon itsevarmojen ihmisten takia. Enkä alituiseen yllätyksiä tarjoavan säänkään vuoksi. En myöskään ole suuri hollantilaisen ruoan (lue: mössöjen ja pahvileivän) tai oikeastaan juomankaan ystävä (joku ystäväni saattaisi olla tästä tosin empiriaan nojaten eri mieltä).

Sivuhuomiona voisi mainita, että hollantilaisen perusruoan tärkeimmät raaka-aineet ovat maito, vehnäjauho, kananmuna ja peruna. Lounaalla hollantilainen herkuttelee uitsmijterilla, kahdella paistetulla munalla, jotka tarjoillaan kahden paahtamattoman, valkoisen paahtoleipäviipaleen päällä. Eri hinnasta mukaan saa viipaleen juustoa tai hienoimmissa paikoissa jopa keittokinkkua. Perheillallinen taas koostuu usein vihannesmuussista, joka on joka kerta jännittävällä tavalla erilainen kombinaatio keitettyä perunaa, kaalia, sipulia, porkkanaa ja muuta vastaavaa. Hyvinä päivinä tämän stamppotin rinnalle saatetaan saada makkarakin.

Hollantilainen ruoka ei ole maailmankuulua, ja ymmärtänette syyn. Jostain käsittämättömästä syystä hollantilainen olut kuitenkin on. Olen mielessäni herkutellut ajatuksella yksityiskohtiin paneutuvasta oluenmaisteluillasta, jossa pyrittäisiin huolellisesti teistaamaan eroja Heinekenin, Amstelin ja Grolschin välillä. Voittajalle tarjottaisiin matka Belgiaan.

Mutta asiaan. Mikä Hollannissa kaltaistani hinta- ja laatutietoista kuluttajaa koukuttaa?

Hollannin salainen lahja maailmalle on Hema (oikeastaan HEMA), fantastisen kiva kauppa, jolla olisi suunnaton vientipotentiaali (eihän kuitenkaan kerrota tätä hollantilaisille, sillä jos Hema lakkaisi olemasta ihanan-raivostuttavan umpihollantilainen, se ei enää olisi se sama Hema).

Hemasta saa kaikkea. Ihan kaikkea. 2,50 eurolla saa esimerkiksi kuusi limsalla täytettyä ufoa (ks. kuva). Näiden lisäksi Hemasta voi vaivattomasti ostaa polkupyörän, piilolinssit, portviiniä, tulostinmusteita, täydellisen petsaus- tai vahausvälineistön, kaiken aineellisen mitä pieni lapsi tarvitsee tai vaikkapa extempore-picnic-tarpeet kahdeksalletoista. Ja edullisesti.

Olen monien muiden hätääntyneiden expatien tavoin perustamassa epävirallista Hema-lastenvaatteiden import-ketjua Suomeen, tuohon tekstiiliteollisuuden taannoiseen kultamaahan. Tilanteeni on muutenkin riistäytymässä käsistä: nyt kun olen päässyt näin vahvasti Heman makuun, en tiedä, voisinko enää asua maassa, jossa Hemaa ei ole.

Sain tänään Hema-ihailulleni uutta pontta, kun luin Kiplekker-blogia, jossa kerrotaan mielenkiintoisesta El-Hema -projektista, kokeellis-poliittisesta taidetapahtumasta, jonka toteuttaa Mediamatic-niminen kollektiivi täällä Amsterdamissa. Tommi kertoo aiheesta paljon ja mielenkiintoisesti, joten tyydyn tässä vain tuomaan tiivistettynä esiin homman idean: El-Hema testaa, miltä arabiversio Hemasta saattaisi näyttää, maistua, kuulostaa ja tuntua — logoa, markkinointia ja tuotteita myöten. Eikun kätevää sateenkestävää burkhaa ja pahalta silmältä rintoja suojaavaa t-paitaa ostamaan — El-Hemasta! Kutkuttavaa.

Taidanpa huomenna lähteä matkalle uusiin pyhiinvaelluskohteisiin.

Mainokset

2 kommenttia

  1. Ihana HEMA! Ilman sua -Tanja- me oltais pulassa. Saako Hemasta myös aikuisten vaatteita? Vauvan kukkakuvioinen paita on herättänyt ihastusta aikuisväestön keskuudessa.


  2. Moi Zig! Joo, sieltä saa perusvaatteita, kuten yksivärisiä t-paitoja, sukkia ja aluspaitoja. Ja tietenkin suuren suosion saavuttaneita pikkuhousuja! (kysy vaikka serkultasi)

    Hema investoi tekniikkaan — uusien kuitujen ja tekstuurien kehitystyöhön — mikä tietenkin on mun mielestä todella upeeta. Kuka sitä kaipaa pelkkää peruspuuvillaa, kun vaihtoehtona on saumaton mikrokuitu tai avaruusajan höyhenenkevyt mega-tactel? Hema on myös tunnettu Real Cool Cottonista, ks. http://hema.nl/nl-NL/winkel/dames/RealCoolCotton.aspx

    Aah, voisin keskustella näistä pitkään… Joo, ja saa tilata lisääkin produkteja :)Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: