h1

Tänään luontoillassa: kettu

keskiviikko, 19. syyskuu, 2007

Tiesitkö, että ketut voivat olla harmaita, punaisia, valkoisia, ruskeita tai sinisiä?

Opin tämän, kun aloin muistella (lue: googlata), miten se vanha Word-koodi taas toimikaan.

Jos kuulet tästä asiasta ensimmäistä kertaa, avaa tyhjä Word-dokumentti, kirjoita =rand (200,99) ja paina enteriä.

Olin aika äimistynyt kun ensimmäisen kerran tein testin sähköpostivihjeen perusteella vuosia sitten. Nyt opin, että sulkeiden sisällä olevia numeroita voi myös vaihdella. Ensimmäinen numero viittaa tekstikappaleiden määrään, ja toinen siihen, kuinka monta kertaa tietty lause sovitetaan kuhunkin kappaleeseen.

Täältä selviää, mistä oikeastaan on kysymys.

Kun nyt kerran ketuista on puhe, niin saanen jakaa oman muistikuvani ko. eläimen havainnoinnista. Englannissa opiskellessani meillä oli kampuksella oma liukasliikkeinen kettu. Se tuli usein illansuussa etsiskelemään syötävää nuuskien köyhiltä mutta huolettomilta opiskelijoilta ylijääneitä asioita kaduilla ja takapihoilla. Se ei vaikuttanut kovinkaan aralta, varovaiselta kylläkin. Kettu oli kiva.

Näköjään kampuskettumme ei ollut edes mitenkään poikkeuksellinen yksilö. Löysin nimittäin ällistyttävän brittiläisen saitin, jolla oman elämänsä davidattenborough’t metsästävät kettuhavaintoja internetiin. ”Suddenly, I heard distinctive fox noise under a shrub… only this time, it wasn’t Roofy”.

Indeed.

Sen lisäksi, että ratsastan pitkin päivää ketun, tämän tulisesti viuhuvan kilpurin, selässä, ketuista on näköjään myös toisenlaista hyötyä.

Vaikka ei tämä nättien kettujen bongaaminen pelkkää hupia ole. Eikö olisikin mukavaa, jos ketut saisivat elellä villeinä ja vapaina? Täytyykö ne välttämättä valjastaa kaiken maailman antropomorfistien ja furry-harrastajien käsittelyyn?

Minua alkaa kohta ketuttäääärraaghhhh.

Mainokset

2 kommenttia

  1. Kirjoitin mutta mitään ei tapahdu! YHYY! … ehkä tulosta Wordiin kohdistamistani ”poista kaikki vähänkin automaattiset toiminnot” -hankkeista.


  2. Voi kauhia sentäs! Kokeilehan uudestaan, kaikissa mahdollisissa wordin versioissa, kyllä sen pitäisi toimia. En tiedä, voiko tuota ”testaustoimintoa” edes saada pois päältä…Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: