h1

Tule, mennään Metapaikkaan!

lauantai, 22. syyskuu, 2007

Our motto is: build anything, play everything, from anywhere. Until now, virtual worlds have all worked like the closed online services from before the internet took off. They had custom clients talking to custom servers, and users couldn’t do much of anything to change their experience. We’re out to change all of that.

Metaplace on hämmentävän hyvältä vaikuttava palvelu, jonka avulla voi rakentaa erilaisia kolmiulotteisia verkkotiloja — MOG:eja, chat-huoneita, blogientryjä, pikkuilmoitussivuja. Sen avulla voi helposti ja hauskasti suunnitella puzzlepelejä ja keskustelukerhoja, jotka toimivat missä vain, miten vain.

Metaplacen takaa löytyy yritys nimeltä Areae, jonka johtajana toimii itse Raph Koster, suuresti ihailemani verkkoveteraani ja virtuaaliympäristöjen tuntija. Areaen Advisory Boardista löytyy muutenkin sellaisia nimiä, että jos nämä ihmiset eivät saa tällaista systeemiä toimimaan, niin sitten ei kyllä kukaan.

Metaplace-työkalustolla, jos sitä nyt sellaiseksi voi kutsua, on näköjään jo ensimmäiset faniyhteisösivutkin.

Mikä voisi olla Metaplacen salaisuus? ”Because we work the way the web does”, sanotaan BBC:n sivuille linkatussa demossa. Tämä tarkoittaa sitä, että systeemin käyttämän metamarkup-kielen avulla voi yhdistää toisiinsa täysin erilaisia nettiympäristöjä, blogeja, jättimäisiä online-pelimaailmoja, Facebook-sovelluksia tai vaikka Amazon-suosituksia. Metaplace ei tiedotteen mukaan ole myöskään alustasta riippuvainen, vaan sillä rakennettuja ympäristöjä voi käyttää kaikenlaisilla päätelaitteilla.

Hurraa, ei enää korkein muurein suojattuja itsenäisiä verkkotiloja! Ei jatkuvaa sisäänkirjautumista paikasta toiseen siirryttäessä! Ei aina uudestaan ja uudestaan toistuvaa saman profiilin luontia uuteen palveluun kirjauduttaessa!

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Ehkä vähän.

Vaan eihän sitä tiedä. Ehkä Metaplacesta puhuvat huomenna kaikki — ja virtuaalinen vallankumous alkaa tästä. Ja minä olin ensimmäisten joukossa kertomassa siitä.

PS. Hei te kaikki kynnelle kykenevät, Metaplace-alphaan voi hakea testaajaksi vielä tämän viikonlopun aikana.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: